Despre mine

Fotografia mea
Eu sunt eu şi tot eu voi fi până nu voi mai fi eu.

miercuri, 19 august 2009

Filosofia.... cascavalului

Cand spun "cascaval", nu fac referire la binecunoscutul sens figurativ, ci exact la sensul lui propriu de... branza.
Zilele trecute am dezvoltat, impreuna cu cel mai bun prieten al meu, o adevarata "filosofie a Svaiterului" :) Ca sa pot prezenta "ingenioasa" noastra deductie, trebuie mai intai sa fiu sigura ca toata lumea este in clar cu ce inseamna Svaiter.
Asadar, DEX-ul spune: ȘVÁIȚER s.n. Varietatea de brânză fină, asemănătoare cu cașcavalul, prezentând goluri mari în masa ei. – Din germ. Schweizer[käse].
Deci, ne-an inteles! Svaiterul are goluri. Si acum deductia noastra:
O cantitate mica de svaiter contine un numar mic de gauri, pe cand o cantitate mai mare de svaiter, contine un numar mai mare de gauri. Concluzie: bucatelele mici contin mai mult svaiter. :))

Parca eram Sherlock Holmes si Watson in varianta de... criza :))


The Philosophy of ...Cheese

When I say „Cheese”, I am not refering to the well-known figurative sense of it, but to the exact meaning of the word.... cheese.
A few days ago, together with my best friend, we developed a true „philosophy of Schweizer” :)
In order to tell you our „ingenious” deduction, I have to make sure that everyone knows what Schwaiter means. So, The Dictionary says that Schweizer is a fine variety of cheese with holes in it.
We’re clear, aren’t we? The Schweizer has holes in it. And now our deduction:
A small quantity of schweizer contains a small number of holes and in the meantime, a big quantity of schweizer contains a bigger number of holes. Conclusion: small pieces contain more schweizer. :)

We felt like Sherlock and Watson in the time of... crises :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu